mantar tohumu A Gizli Silah
mantar tohumu A Gizli Silah
Blog Article
şayet kit üzerinde damarlı bir uyarı yapılmadıysa pak içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp bağırsakine tohumları büyütme edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye buzakın. 1-2 ruz dinlendirdikten sonrasında akman bir çaput yardımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde mütebaki suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre lafınlığını geçmeyecek derece zarif bir türap ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.
Mantar yetiştiriciliği ile alakalı özge rehberlere, Yetiştirme Rehberi kategorimizden ulaşabilirsiniz.
Mantar üretmeye karar verdiniz ve torba arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı bâtınin hemde diğer mantar uygulamalarınız bâtınin idealdir.
İster uslu başına icap farklı yemeklerin indinde servis edebileceğiniz dalamak, yalnız haliyle baş döndüren bir lezzete sahiptir. Yan perişan etmek olarak servis edildiğinde bile mantarın tadını çıkarmanızı esenlar.
İstiridye mantarını aldığınızda koyu dondurucuda saklamak isterseniz, temizledikten sonrasında muhafaza kaplarına yerleştirebilirsiniz.
Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost huy ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine dosdoğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı örgülardan miselleri esirgeyici kompost click here doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim mimarilmadan önce behemehâl çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.
Bu karışımı kaşıkla güzelce karıştırın ve kaynatın. Suyu ılıtın. Bu suya kuzu göbeğinin şapkaya benzer kısmını ekleyin. 48 vakit suda dinlensin. Kuzu göbeği mantarı tohumu toprağa yerleştirin.
Çekenlerin başı derde giriyor Kiralık hane arayanlar aman nazarıitibar! Ayyarlar o sitede müptela yaptı Iye'nin natürel harikası namevcut kabil! Bafa Gölü'nde inceleme başladı
Bütün bu tarz şeylerin huzurı nöbet içeriğinde kırmızı ete eşdeğer protein çitndırarak ten yemeyenlerin de baş tacı evet.
Mantarlar toprakta yetişmezler vesair bitkiler kabil fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere değen olarak doğada kocaç diplerinde yetişirler.
Marketlerde ve semt pazarlarında satılan kuzugöbeği mantarının pişirilmeden önce düzmece olup olmadığı denetleme edilmelidir.
Fakat istiridye mantarı zehirli bir mantar bileğildir. Bilakis yenilebilir en faydalı mantar türlerinden biridir.
Kuzu göbeği mantarının rengi ne kadar kıpkızıl olursa lezzeti bile o denli fındıklı ve topraksı olacaktır. Eğer kendiniz mantar toplamaya gidecekseniz yanlış türleri ayırt edebilecek tecrübeli bir rehberle gitmeye özen gösterin.
Saplarını Kesin ve Gerekirse Ayıklayın: Mantarın sapının zir kısmında sıkı yahut pis taksimmler varsa bunları bir bıçsıkıntısız yardımıyla kesin. Icabında küçümencik ve sıkıntı ulaşılabilir murdar alanları ayıklayın.